maandag 18 juli 2005

Goe man
De Politieke Debatten van Goeman tijdens de Gentse Feesten zijn gestart in het Fr. Laurentinstituut, Onderstraat 10, in het Gentse feestencentrum. Eric Goeman, de vleesgeworden Vlaamse andersglobaliseringsbeweging, doet het weer. De feesten even links en rechts laten liggen en politieke debatten organiseren die even lang duren als toespraken van Fidel Castro. Voor de debatthema’s zijn een paar regels tekst nodig, de panellleden mogen minstens met 7 rond de tafel.

Eric Goeman - in een vroeger leven misschien wel een Gentse cryser/creeser, poorter, stroppendrager (zie foto) – modereert doodgemoedereerd.

En toch komt er publiek. Ik liep vroeger wel eens langs in de Baudelokapel, ook heerlijk fris bij hete dagen :-), maar moet nu mijn rechte pad richten naar de Onderstraat. Het Blok/’t Eigenbelang heeft vorig jaar nog een vergeefse poging gedaan om de Politieke Debatten in het Fr. Laurentinstituut te kelderen. Hun klacht werd verworpen. Pech voor de pretbedervers.

Op zondag 24 juli van 14u tot 18u mag Els Van Weert, Staatssecretaris voor duurzame ontwikkeling en sociale economie (spirit), naast zes andere panelleden plaatsnemen voor een debat over “Lageloonlanden en de grenzen van de groeieconomie”.

Vermits de Gentse Feesten Parade werd voorafgegaan door een promotiestoet, zal een beetje sluikreclame voor mijn Vlaamse links-liberale familielid Els Van Weert ook wel mogen, zeker?

Nablog; Een impressie van het Goeman-debat op 'Een andere, duurzame groei is mogelijk - 24 juli 2005'

Geen opmerkingen: