woensdag 25 juli 2007

Openingsfestival Muziekcentrum De Bijloke

Op 6, 7 en 8 september gooit vzw Muziekcentrum De Bijloke Gent zijn deuren wijd en gratis open ter gelegenheid van de feestelijke ingebruikname van de nieuwe gebouwen voor publiek, artiesten en administratie.

Na jaren van renoveren en verbouwen is het muziekcomplex klaar. Het muziekcentrum beschikt nu naast de bestaande grote concertzaal over meerdere presentatieplekken waaronder het auditorium en de bibliotheek, diverse foyers voor publiek en artiesten, moderne artiestenloges en kantoren voor administratie en ticketverkoop. De omschrijving ‘concertzaal’ dekt niet langer de volledige lading. De terminologie muziekcentrum – waar muziek letterlijk centraal staat – is een juistere omschrijving. De vroegere vzw Stedelijke Concertzaal De Bijloke is niet meer. Voortaan heet de vzw Muziekcentrum De Bijloke Gent.

Feesten doet De Bijloke op een manier zoals het een muziekcentrum past: met veel muziek voor jong en oud, stuk voor stuk uitgevoerd door topartiesten. Met een hapje en drankje in de aanslag ontdek je zo een vernieuwd muziekcentrum in het hart van de stad Gent. Kom kijken, kom luisteren, kom proeven, kom genieten. Welkom!

Opgelet! Omdat het openingsfestival gratis is en De Bijloke veel volk verwacht, is het aangeraden om een (gratis!) plaats te reserveren vanaf 16 augustus. Meer info bij vzw Muziekcentrum De Bijloke Gent.

Geen opmerkingen: