donderdag 20 maart 2008

Laat uw zondagsrust niet verknallen

“God schiep de wereld en op de zevende dag nam hij rust”.
De Vlaamse volksvertegenwoordigers Bart Martens (sp.a) en Joris Vandenbroucke (spirit) willen dat ook de Vlaming van zijn welverdiende zondagsrust kan genieten. Ze pleiten voor een aanpassing van het jachtdecreet. Wandelen, fietsen en genieten van de natuur moet kunnen zonder dat de hagel rond onze oren suist. Laat de geweren toch minstens één dag in de week zwijgen.

Het pleidooi van de Vlaamse volksvertegenwoordigers stoelt op 3 belangrijke uitgangspunten
* Respect voor de recreant: Bart en Joris willen in de publieke bossen en natuurgebieden een schietverbod op zon- en feestdagen. Wandelaars, fietsers, jeugdverenigingen, vogelkijkers, joggers,... moeten ten minste één dag in de week ongestoord van de natuur kunnen genieten.
* Veiligheid : Het moet verboden zijn om op minder dan honderdvijftig meter van woningen of gebouwen vuurwapens af te vuren.
* Respect voor de natuur :De overheid investeert in de aanleg en het instandhouden van natuurgebieden. Bart en Joris willen dan ook dat er jachtvrije zones komen in belangrijke vogelrijke gebieden.

Daarom lanceren de twee "brothers in arms", een online petitie voor zondagsrust. Ik heb met plezier getekend onder het motto "Rustig aan, zeker op zon- en feestdagen".

Online petitie "Laat uw zondagsrust niet verknallen" - www.zondagsrust.be
Bart Martens - www.bartmartens.be
Joris Vandenbroucke - www.jorisvandenbroucke.be

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De Here heeft de wereld in zes dagen geschapen ,de zevende dag nam hij rust..,klopt..alleen hebben de meeste mensen niet door dat de zevende dag de zaterdag is en niet de zondag, dit is ingesteld door het vaticaan in de vierde eeuw na Christus om de mensen niet de here te vereren op deze dag maar de zon .,oftewel zon verering ,een oud heidens satanitisch gebruik..zo zijn er vele misleidende gebruiken die niets met de bijbel te maken hebben.,zoals kerst.,nergens in de bijbel staat de datum van Christus zijn geboorte.,wie je wel vereerd met kerst?..Nimrod de eerste satanistische wereld leider uit Babylon, die wel op deze datum geboren is..word nu eens wakker!!..alle religie's zijn geinfiltreerd door satan..kijk zelf maar op you tube;devil in the vatican..,en leer dat vele mensen misleid worden in de eind tijd!

Frank Bombeke zei

Ik wilde geen discussie starten over de oorsprong van de zondagsrust. De organisatie van arbeid en vrije tijd in onze streken is nu wel in het algemeen zo dat ma-vri een doorsnee werkweek is, en dat za-zo vrije tijd is. En genieten van de vrije natuur in die vrije tijd, is toch wat we iedereen gunnen. En dan zijn wat afspraken zoals in bovenstaand voorstel best nuttig.