vrijdag 7 maart 2008

De fietsbrug van Bijna

Telepathie bestaat, ook in de politiek.

Vlaams volksvertegenwoordiger Jan Roegiers (spirit) stelt op 10 februari 2008 een vraag aan de bevoegde minister Hilde Crevits. Hoe het nu zit met die lang beloofde tweede fietsbrug van Ooit en Ergens aan het Keizerpark en de beloftes van haar voorganger Kris Peeters? Tegen uiterlijk 21 maart 2008 (lente!) moest Jan Roegiers een antwoord ontvangen.

Keizerpark en tweede fietsbrug .... we zijn er bijna

Iemand in andere of hogere sferen moet de vraag van Jan Roegiers telepathisch ontvangen hebben en het antwoord doorgegeven hebben aan het medium De Gentenaar. Want wat voor pakken goed nieuws lezen we daar op 06.03.2008?

" Fietsbrug Keizerpark klaar voor de zomer

GENT - De fietsers- en voetgangersbrug over de Fransevaart in het Keizerpark zou nog deze zomer klaar moeten zijn. Meteen wordt de fietsroute tussen het centrum en Ledeberg en Gentbrugge een stuk veiliger.

Nu ligt er al een sierlijke fiets- en voetgangersbrug tussen de Visserij en het Keizerpark. Maar de brug wordt nauwelijks gebruikt omdat er geen verbinding is met de andere Scheldeoever.


'De nieuwe brug is het kleine tweelingbroertje van de bestaande brug', zegt projectingenieur Luc Hesters van Waterwegen en Zeekanaal. 'Het wordt een stalen constructie met vier pylonen en een overspanning van 25 meter. Qua grootte is hij vergelijkbaar met de Bavobrug.'

De brug wordt een schakel in de Flora-fietsroute tussen Ledeberg en Wondelgem. 'De brug is heel belangrijk voor het woon-werk fietsverkeer tussen Ledeberg/Gentbrugge en het stadscentrum', aldus Hesters. 'Wij verwachten dat tijdens de spitsuren minstens 360 fietsers er gebruik van zullen maken.'

De brug kost 297.000 euro en zou in juni in gebruik worden genomen. Tenminste als de stad tegen dan klaar is met de heraanleg van het park. Die werken zijn onlangs stilgelegd.

'Zodra Waterwegen en Zeekanaal zijn materiaal om de tweede fietsersbrug te bouwen door het park heeft vervoerd en ze het kunnen stellen met een doorgangsroute van drie meter, is er geen bezwaar meer om de werken aan het park voort te zetten', zegt schepen van Leefmilieu Tom Balthazar (SP.A). Toch zal het nog tot april duren vooraleer de aannemer van het Keizerspark daadwerkelijk terug aan de slag gaat. 'In maart zal Eandis in het park eerst nog elektriciteitskabels installeren, die we nodig hebben voor de parkverlichting.'


Vanaf dan kan het volgens Balthazar snel gaan. 'Volgens de aannemer is het nog altijd realistisch om het park nog voor het bouwverlof helemaal klaar te hebben.' Op die manier zouden dan zowel de tweede fietsbrug, als het Keizerspark tegelijk kunnen worden opengesteld. (gjdv, tod)"


Dat is goed nieuws. Klaar voor de zomer!? We staan nu al te trappelen op onze fietspedalen om over deze fietsbrug van Ooit, Ergens ..... en Bijna te rijden.

We duimen voor schepen Balthazar, de projectingenieur Luc Hesters, aannemer 1 en 2, Eandis, en allerlei andere betrokken stadsdiensten en schepenen. Speciaal voor hen dit houd-moed-rijmpje 'We zijn er bijna....maar nog niet helemaal" Volhouden mannekes!
-------------------------------------------------------------------------------------
De fietsbrug van Ooit (23.05.2007)
De fietsbrug van Ergens (01.03.2008)
Fietsbrug Keizerpark klaar voor de zomer (De Gentenaar 06.03.2008)

Geen opmerkingen: