zaterdag 1 maart 2008

De fietsbrug van Ergens

De reeds jarenlang beloofde tweede fietsbrug van het Keizerspark ligt er nog steeds niet. Deze fietsbrug van Ooit doet haar naam eer aan. Ze moet Oud-Gentbrugge en de Sas-Bassijnwijk sportief, in het groen maar vooral veilig van de Scheldekaai over het water en via het Keizerspark verbinden met het Gentse stadscentrum.
Keizerspark op zoek naar tweede fietsbrug

Schepen van Leefmilieu Tom Balthazar (sp.a) werd deze week op de gemeenteraad over de kwestie ondervraagd door fractievoorzitster Annelies Storms van spirit. Al maandenlang wordt er niet verder gewerkt in het Keizerspark. Redenen : de ene aannemer legt de werken stil wegens het slechte weer, een andere aannemer moet eerst een vrije doorgang hebben om een bruggenhoofd te plaatsen. En Eandis moet nog altijd elektriciteitskabels aanleggen. Jongens toch.

Keizerspark met zicht op stadsring en eerste fietsbrug

Milieuschepen Tom Balthazar ging er deze week op een werfvergadering met alle betrokken partijen vaart achter zetten. Maar volgens hem mogen we de voorziene einddatum eind mei 2008 nu al op onze buik schrijven (dag lente!). En het is volgens mij zéér de vraag of we begin september 2008 over die tweede fietsbrug het school- en werkjaar kunnen inrijden (dag zomer!, dag herfst!).

Het park ziet er echt veelbelovend uit ...... voor wie zich een toegang durft forceren en op zoek gaat naar de fameuze brug van Ooit en Ergens. Niet alleen ligt die tweede fietsbrug er nog steeds niet. Maar door de werken is nu ook de eerste fietsbrug tussen Keizerspark en Visserij buiten dienst....met excuses van de Dienst Mobiliteit die "binnenkort" beterschap belooft.

Verboden toegang....en tot binnenkort

Daarmee vervallen nu ook de alternatieve en veilige fietsroutes Ledeberg - (via fietsonderdoorgang) - Keizerspark- (via fietsbrug 1) -Visserij en Oud-Gentbrugge/Sas-Bassijnwijk - Keizerspark - (via fietsbrug 1) - Visserij.

Alle zachte weggebruikers moeten nu al maanden de drukke Keizerspoort op. Bangelijk, zeker voor de jonge zachte weggebruikers.

En wij maar hopen dat hier geen wake voor het zoveelste verkeersslachtoffer van komt.

De fietsbrug van Ooit (23.05.2007)
Heraanleg Keizerspark ligt stil (De Gentenaar, 28.02.2008)

Geen opmerkingen: