dinsdag 5 augustus 2008

SOS Klimaat

Gisteren had Terzake een verhelderend programma over de toenemende droogteproblemen en zelfs verwoestijning in het Middellandse Zeegebied, mede veroorzaakt door de klimaatverandering.


De top van Politiek België is nu op vakantie wegens herexamen pas half september. En ligt wellicht alleen maar te suffen en te puffen, gewoon van de warmte en niet van de staatshervorming of de opwarming van de aarde. Toch wenste ik dat Di Rupo in Sicilië de verzilting van het grond- en leidingwater door de toename van industrie en toerisme zou proeven. Een minister van landbouw(subsidies) zou de verwoestijning in Kreta door overbegrazing met eigen ogen moeten zien. Misschien bakt ferme Leterme het wel even bruin als het landschap in El Andaluz? En hopelijk ziet migratieminister Annemie Turtelboom hoe door de klimaatverandering te weinig sneeuw valt in het Marokkaanse Atlasgebergte waardoor rivieren en oases droog komen te staan. Dan zal ze misschien begrijpen waarom die mensen daar allemaal naar het groene Noorden willen. Klimaatvluchtelingen, zeg maar!

Willen de gewone mensen ondertussen aub een dijk tegen de klimaatverandering bouwen? Kom zondag 10 augustus om 14u naar het Klein Strand in Oostende. 't Is omdat Nic Balthazar en The Big Ask het vragen. Komen! En liefst zo milieuvriendelijk mogelijk.

Meer info op The Big Ask

Geen opmerkingen: