woensdag 26 november 2008

Terug naar de toekomst van Vlaanderen - Debat 27/11/2008

Ik ben nog altijd voor de open-debat-cultuur en maak dus wat reclame voor het als historisch aangekondigd debat "Terug naar de toekomst van Vlaanderen" met in de hoofdrollen de 'Gravensteengroep' versus de 'Vooruitgroep'


Over Vlaanderen en België werd het laatste jaar intens en kamerbreed gedebatteerd. De Vooruit- en Gravensteengroep waren smaakmakers. Hun analyses over de actuele toestand van het land en over hoe het verder moet -met of zonder België- lopen sterk uiteen. Hun visie op het verleden al evenzeer. Woordvoerders van beide groepen gaan in debat met elkaar en worden ondervraagd door historici over de toekomst van Vlaanderen en over hun historisch (on)gelijk.

Op donderdag 27 november 20.00-22.00 u. kruisen in auditorium C van de Blandijnberg (UGent) Etienne Vermeersch & Frans-Jos Verdoodt Gravensteengroep) en Stijn Oosterlynck & Jan Dumolyn (Vooruitgroep) de degens.

De debat wordt geleid door Gita Deneckere & Bruno De Wever. Zij zijn met het Instituut voor Publieksgeschiedenis van de UGent (www.ipg.ugent.be) de initiatiefnemers.

Deelname is gratis.

Gravensteengroep www.gravensteengroep.org
Vooruitgroep http://vooruitgroep.wikidot.com/
Instituut voor Publieksgeschiedenis van de UGent www.ipg.ugent.be

Geen opmerkingen: