donderdag 2 juli 2009

Ecoplan - Tijd voor iets anders

Onder het motto Tijd voor iets anders lanceert bedrijvencentrum De Punt (op de site Arbed-Noord in Gentbrugge) nu zaterdag 4 juli 2009 de website www.ecoplan.be.

Ecoplan.be zet alle Oost-Vlaamse ecologische en sociaal verantwoorde handelszaken letterlijk op de kaart. Zo kom je makkelijk en snel uit bij de meest duurzame winkels. Iedereen kan de site gebruiken voor boodschappen of uitjes en er zelf ook ecopunten aan toevoegen!

De Punt noemt het zelf de handigste site voor bewuste consumenten die hun plan willen trekken. Handig is onder meer dat je ook zelf actief kan worden. Via Facebook, Twitter enz. kan je de meest interessantste adressen op deze site met je vrienden als tips uitwisselen. Op Ecoplan.be kan je ook aangeven wat je van de eco-punten vindt, door commentaar te posten.

Bij de lancering van deze website op zaterdag 4 juli 2009 kan men fietsen langs ecopunten in een persoonlijk uitgestippelde fietstocht met recreatieve routes van 10 tot 75 km. Vertrekpunt van de fietstocht is het Museum Dr. Guislain in Gent. Een volledig programma is te vinden op www.ecoplan.be. Inschrijven kan op de website en indien nodig kan men er ook een fiets reserveren. Alles helemaal gratis!

Dit is een actie van de Provincie Oost-Vlaanderen en Bedrijvencentrum De Punt, in samenwerking met Toerisme Oost-Vlaanderen en met de steun van de Vlaamse Overheid.

www.ecoplan.be
www.depunt.be

Hier alvast 2 van mijn favorieten die meewerken aan de lancering van Ecoplan :
www.dewassendemaan.be (De Wassende Maan cvba - Biodynamische tuinbouwcoöperatieve in Astene-Deinze, leverancier van ons wekelijks groentenabonnement)
www.sjamma.be (Sjamma vzw - WereldModeWinkel van kleding en stoffen van landen uit het Zuiden )

Geen opmerkingen: