donderdag 9 juli 2009

Vlaanderen Feest in Gent - 10 en 11 juli 2009

Vlaanderen Feest in Gent! Dat zullen we aanstaande vrijdag 10 en zaterdag 11 juli 2009 geweten hebben tijdens het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Een goede opwarmer trouwens voor de Gentse Feesten.

Vrijdagavond 10 juli starten de 11 juli-festiviteiten met een academische zitting in het Stadhuis en "schetterende" muziek uit duizend zurna's en schalmeien in de Gentse binnenstad, Vrijdagmarkt en Bij Sint-Jacobs en duizend Gentse gesmeerde kelen op "Gent Zingt" op de Vrijdagmarkt. Zaterdag 11 juli is het allemaal op de site van de Sint-Pietersabdij (kerk, plein, Kina, Kunsthal, tuin) te doen. Een overzicht. We beginnen er aan!

De Stad Gent start vrijdagavond 10 juli om 19u heel officieel met een Academische Zitting in de Pacificatiezaal van het Stadhuis. De gasttoespraak wordt gehouden door Sylvie Dhaene, museumdirecteur Het Huis van Alijn en Cultuurmanager van het jaar 2009 over "Het nieuwe erfgoed-denken in Vlaanderen: dynamisch en grensverleggend".

Voor de muzikale omlijsting zorgt het Jean-Pierre van Hees Kwartet (traditionele folk). Aansluitend receptie in de Troonzaal. Vrije toegang, doch liefst aanmelden via protocol@gent.be

Tegen de receptie op het Stadhuis zijn de "Duizend zurna's en schalmeien" al de stad ingetrokken. Ook de opwarmings- en stemoefeningen van "Gent zingt" op de Vrijdagmarkt zijn dan afgerond zodat het publiek daar aan het echte (mee-) zangwerk beginnen. Maar daarover meer in volgende blogposts.

Het Huis van Alijn www.huisvanalijn.be

Geen opmerkingen: