dinsdag 27 juli 2010

Gents wereldkoor Karibu in de Scala Bij Sint-Jacobs

Zondagavond 25 juli zette het Gents wereldkoor Karibu vanuit de loges van de Scala Bij Sint-Jacobs de muzikale avond van One Day for Another World 2010 voor Oxfam Solidariteit in. Op latere uren zouden nog ander jong en nieuw muzikaal geweld en 'oude' groten volgen zoals Kasba en The Scene.


Karibu deed ook vorige edities van One Day mee. Met de Boliviaanse Anna Pardo Canedo als dirigente ging Karibu dit jaar de Latijns-Amerikaanse toer op. Karibu zong liederen uit zijn nieuwe repertoire ‘Mi Tierra – Mijn Aarde/Mijn Planeet’ . Zo passeerden het strijdlied No nos moveran, het Cubaanse Guantanemara, het Braziliaanse Eu Sou Feliz en de mondiale Clandestino van Manu Chao de revue. En ArgentiniĆ« was present met ‘Pueblito, mi pueblo’ van Carlos Guastavino en ‘Todo Cambia’, wereldwijd bekend door de prachtige vertolking van de Argentijnse zangeres Mercedes Sosa.

Nieuw dit jaar was ook de Karibu-instrumentengroep en de coaching door Tom Roos, bekend van Wurre Wurre en de Thesele Company uit Zuid-Afrika. Als we het talrijk opgekomen publiek mogen geloven, maakten koorleden, dirigente, coach en muzikanten er het beste openluchtoptreden van sinds het bestaan van Karibu. Dat belooft! Je hoort dus nog van Karibu.In de nabije toekomst geeft Karibu muzikale steun aan de vredesbetoging op donderdag 23 september naar aanleiding van de EU-defensietop in Gent. Het muzikale werkjaar sluit Karibu of op zondag 10 oktober tijdens het koorfestival Voix sur Meuse in Luik.

Het Gents wereldkoor Karibu zingt voor wereldwijde vrede, rechtvaardigheid en solidariteit. Karibu wil niet onverschillig aan de kant blijven staan. Zin om mee te zingen of te musiceren?
De wekelijkse repetities gaan door elke maandag (niet tijdens schoolvakanties) van 19u30 tot 22u in het Vredeshuis, Sint-Margrietstraat 9 te 9000 Gent (Centrum). De dirigenten zijn Sterre De Raedt en Anna Pardo Canedo.

Nieuwe koorleden kunnen instappen op maandagavond 18 oktober 2010. Ook muzikanten met hun instrumenten zijn welkom.

Meer info op www.karibugent.be of via mail@karibugent.be

Dit artikel verscheen ook op Gent Blogt (27.07.2010). Met dank aan Arnold Van Herreweghe voor de foto's.

Geen opmerkingen: