woensdag 21 juli 2010

MiramirO in onze straat - 23.07 om 20u15

MiramirO, het straattheaterfestival tijdens de Gentse Feesten, speelt nu vrijdag 23 juli een mini-opera in onze straat. Iedereen uitgenodigd. Afspraak om 20.15u stipt aan de Sint-Lievenspoortstraat 159, 9000 Gent (Buurt Twee Poorten - Tussen Sint-Lievenspoort en Brusselsepoort)

Opera blijft voor veel mensen ontoegankelijk. MiramirO gaf aan twee componisten van hedendaagse muziek de opdracht om een mini-opera te creëren die op straat kan worden uitgevoerd. Op deze manier worden niet enkel de operaliefhebbers bereikt, maar ook mensen die zich niet kunnen verplaatsen of buren die voor de gezelligheid iets organiseren.

We krijgen één van deze opera's gepresenteerd

De Trouw van Mira en Miro - Componist Frank Nuyts

Wie houdt er nu niet van een trouw en alles wat daarmee te maken heeft: mooie kostuums, lekker en uitgebreid eten, muziek, dans, spektakel, romantiek, emotie, … Verder vragen we ons nooit af wat er zich eigenlijk afspeelt bij degene die gaan trouwen. Door deze opera kan je op een andere manier kennismaken met de typische huwelijkstaferelen die zorgen voor tranen van geluk en amusement. Mede daardoor is de straat voor één dag een echt Shakespeariaans wereldschouwtoneel.


De Rolstoel - Componist Boudewijn Buckinx


Het idee om voor deze miniatuuropera te vertrekken van het beeld van een rolstoel is bijzonder interessant. Veel steden zijn niet of nauwelijks ingericht zodat rolstoelgebruikers op een comfortabele manier van de openbare weg kunnen gebruik maken. De voetpaden zijn dikwijls niet aangepast en onze Vlaamse kasseien zijn geen dankbare onderlaag voor de smalle rolstoelwielen. Een absurd verhaal, humor, beweging - althans voor zover mogelijk - herkenbaarheid, hulpeloosheid liggen aan de basis van deze compositie. Een komische momentopname van een klein fait divers.

Tot vrijdag 23 juli om 20u15 aan de Sint-Lievenspoortstraat 159, 9000 Gent!

www.miramiro.be
Boudewijn Buckinx www.boudewijnbuckinx.com
Frank Nuyts www.hardscore.be

Nablog 25.07.2010 : Het werd De Trouw van Mira en Miro Zie deze video van Cobra.be 24.07.2010, maar gefilmd in een andere straat.

Geen opmerkingen: