donderdag 15 juli 2010

One Day for Another World 2010 - 25.07.2010

Op zondag 25 juli kleurt bij St.-Jacobs op de Gentse Feesten opnieuw groen: de kleur van Oxfam én van One Day For Another World! Ook dit jaar kan jong en oud genieten van unieke optredens en zijn stem laten horen voor waardig werk.

One Day For Another World klinkt de ervaren Gentse Feestenganger inmiddels vertrouwd in de oren. Het evenement voor solidariteit en rechtvaardigheid is uitgegroeid tot een vaste waarde bij St.-Jacobs. Ook voor de achtste editie zijn alle ingrediënten aanwezig om een geslaagd feestje te bouwen.

Muziekfeest & blaasplezier

Vanaf 16 uur zorgt One Day for Another World 2010 voor hét kindermoment van de Gentse Feesten: een concert van de Ketnetband, met gastoptredens van de Ketnet poppers Laura, Lauren, Anke en Jill. Junior Eurosongkid Laura stelt o.m. haar nieuwe single ’Stapelgek op jou’ voor.

Wie graag scoort bij zijn kinderen komt best goed op tijd: het Sint-Jacobsplein zal snel vollopen. U kunt het feest helemaal compleet maken door duurzame en herbruikbare Oxfamballons aan te schaffen die het plein verder groen kleuren!

Voor de geëngageerde mama’s en papa’s heeft One Day nog een prachtig avondprogramma in petto: het Gents Wereldkoor Karibu, Kasba, De kleine avonden (Senne Guns, Renée Van Bavel, Uberdope) en The Scene als top-act. The Red Hot Chili Pipers zullen tot slot de pannen van het dak blazen.
- Het volledige programma vindt u op www.1day.be

Gentse Feestengangers zijn geen gereedschap!

Muziek à volonté maar mis zeker het levensgrote gereedschapsrek van Oxfam niet! Het ietwat aparte ’reclamebord’ van de Oxfamcampagne “STOP! Werknemers zijn geen gereedschap” krijgt een prominente plaats op One Day editie 2010. Immers, rechtvaardigheid betekent ook dat werknemers in Noord en Zuid recht hebben op waardig werk en een fatsoenlijk inkomen.

Iedereen kan de campagne voor waardig werk steunen door:
- zelf mee te hameren en de campagnepetitie te tekenen
- te poseren voor het groot gereedschapsrek. ’s Avonds worden alle foto’s op het grote videoscherm geprojecteerd en u vindt ze ook terug op de Flickrpagina van de campagne.
- voor een sympathiek Gentse Feestenprijsje de unieke herbruikbare Oxfamballons te kopen.
Getuigenissen van werknemers in Noord en Zuid evenals andere interessante campagneweetjes vindt u op: www.oxfamsol.be/werk/

Nog meer Oxfam-groen op de Gentse Feesten

Kijk uit! De campagne “STOP! Werknemers zijn geen gereedschap” duikt tijdens de Gentse Feesten nog op andere momenten en andere plaatsen op.
- Kom vanaf 17 juli eventjes uitblazen op de comfortabele zitbanken in het Baudelopark. Werknemers zijn geen gereedschap en hebben ook recht op een pauze!
- Op 21 juli staat het gereedschapsrek van de Oxfam-campagne in de Bibliotheekstraat. Kom even langs om meer te weten over onze zomercampagne. En laat uw foto schieten, want die prijkt daarna in de fotogalerij op de Oxfam-campagnesite!
- De Oxfam Vintagewinkel houdt tijdens de Gentse Feesten traditiegetrouw 10 dagen lang open deur, dagelijks van 16 tot 21 uur.

Van plan om erbij te zijn op One Day 2010? Meld je aan op het Facebookevenement en nodig al je cybervrienden uit!www.1day.be
www.oxfamsol.be/werk

Geen opmerkingen: