woensdag 4 mei 2011

Schakel over op goedkopere en groene energie - 18.05.2011

Je weet natuurlijk dat groene stroom beter is voor het milieu, maar wist je ook dat je er elk jaar tientallen euro’s kan mee uitsparen in vergelijking met de klassieke grijze stroomleverancier? Veel grote en traditioneel grijze elektriciteitsverdelers rekenen meer aan voor hun groene stroom dan voor hun grijze stroom, maar het kan anders: groen en goedkoper! Een pure win-win-situatie!
Heb je altijd al willen overschakelen naar goedkope en écht groene stroom, maar keek je op tegen de administratieve rompslomp, dan biedt de Milieuadvieswinkel met het programma WisselStroom jou een helpende hand. Het enige wat zij nodig hebben is de laatste jaarlijkse eindafrekening van je elektriciteitsverbruik. Aan de hand van jouw jaarlijks verbruik (dit is de meest correcte methode!) berekent WisselStroom dan welke groene leverancier het beste bij jou past. Vind je je eindafrekening niet terug, dan raakt men ook al een stuk verder met een maandelijkse afrekening. Je zal merken dat deze omschakeling in feite een fluitje van een cent is, want de nieuwe leverancier regelt alles voor jou.

Geïnteresseerd om nog meer te doen? Je kan vrienden, kennissen en buren bij jou thuis uitnodigen en WisselStroom verzorgt dan een power-dare (Dare to change the power!) om de stroom in jouw omgeving in één avond te vergroenen (vanaf april). Óf wil je dit project gewoonweg een superboost geven door als vrijwilliger mee te helpen? Laat het weten aan WisselStroom! Je kan hen steeds bereiken op wisselstroom[at]milieuadvieswinkel.be.

Meer informatie en een eenvoudig recept om de omschakeling zelf te doen vind je op www.milieuadvieswinkel.be/wisselstroom

Praktisch

Woensdag 18 mei 2011 om 19u30. De avond wordt eerst ingeleid door een uiteenzetting van Groen! parlementslid Filip Watteeuw, de Powerdare zelf gaat dan vanaf 20u45 van start.

Bij Café Walter, Oude Houtlei 1, 9000 Gent.

Gratis maar graag inschrijven via wisselstroom[a]milieuadvieswinkel.be

Deze Powerdare wordt mee georganiseerd door Groen! Gent

Geen opmerkingen: