maandag 13 september 2004

‘t Is weer Cirk in Gent





Het lot van het Nieuw Circus alias Wintercircus alias Circus Mahy in de Lammerstraat is "talk of the town". Afbreken of niet? 't Is weer Cirk in Gent.

Wie op Open Monumentendag niet één van de vijfduizend bezoekers was die in het circus binnengeraakte, heeft dankzij het Huis van Alijn nog een kans. Zij stellen het stenen circus nog een tijdje open voor de vele geïnteresseerden. Meer info over de openingsuren in dit artikel in De Gentenaar.

Een schat aan info en prachtige foto's vind je hier, bij Het Huis van Alijn. Ga ook eens kijken bij Huullabaloo, één van de talrijke actieve Gentse bloggers. Hij presenteert je over de Nieuwe Cirk diverse blog-artikels mét commentaren.... én pakkende foto's.

Op 10 oktober is er naar aanleiding van de Dag van de Architectuur een groot debat over de Cirk in de Vooruit. Vanaf 10 oktober (nu nog effekes niet!) kan iedereen via de speciale wintercircus-webstek van Victoria Deluxe via het internet de evolutie van dit dossier 'Nieuw Circus' volgen...maar vanaf 20 september kan je op het Nieuw Cirkus-discussieplatform al meediscussiëren. Ha, die goeie ouwe open-debatcultuur!

Geen opmerkingen: