zaterdag 6 november 2004

Grondbeginselen oude koek? (Blok aan 't been 10)
Noch even achteromkijken (voor het Blok onze ogen sluit?) naar de 'Grondbeginselen' uit 1977 waarmee het Blok gestart is. Nog te lezen (blijkbaar in een uitgave van 1990) op de webstek De waarheid over het Vlaams Blok waar ook het originele 70-puntenplan online te vinden was. Kwestie van niet te vergeten vanwaar ze komen. Fraai was het allemaal niet.

Na het 'wegtoveren' van het 70-puntenplan bergt het Blok nu ook hun 'grondwet', de Grondbeginselen, op en keurt het een nieuwe Beginselverklaring goed. Dat staat allemaal in De Standaard van 6 november 2004 (voor de betalende abonnees), ondermeer in het (niet-betalend) artikel 'Blok verzacht op papier de zeden'. OK, we zullen eens zien!

Nablog: 't Is al prijs. Het nieuwe Blok kreeg vandaag van mij eventjes het voordeel van de twijfel. Maar, 't was rap gedaan. De vreemdelingen moeten zich aanpassen, zegt het Blok. Voor het Blok is een hoofddoek of een djelaba een teken van onaangepastheid én reden om uit het land gezet te worden (zegt Filip Dewinter op het VRT-nieuws van 06.11.2004). Mogen we aub allemaal een beetje gekleed lopen zoals we willen?! Ik zie het al gebeuren. De Blok-politie op zoek naar een Fatima met hoofddoek, een opa Mohamed met djelaba.
Zo'n beetje zoals de religieuze politie optreedt in Iran en Saoedie-Arabië en de Taliban vroeger in Afghanistan. Het nieuwe Blok? Neen, ik zie het echt niet zitten.

Geen opmerkingen: