woensdag 17 november 2004

Sluikje stort me niet





De strafrechter in Gent heeft op 16 november een vijftigtal sluikstorters tot effectieve straffen veroordeeld, gaande van werkstraffen van 46 uur tot boetes van 550 tot 2.500 euro, waarvan een groot gedeelte met uitstel. En dat waren dan nog de minimumstraffen. Men wilde met dit proces een voorbeeld stellen en kordaat een halt toeroepen aan één van de grootste ergernissen van de Gentenaars. En nu maar hopen dat het schokeffect werkt en de waarschuwing echt aanslaat.

De sluikstorters kregen van de rechter bovenop de straf ook nog eens serieus de mantel uitgeveegd. De sluikstorters hebben zich asociaal gedragen en een totaal gebrek aan verantwoordelijkheidszin getoond, stelde hij.
,,Zowel sluikstorten als afval verbranden zijn vormen van asociaal gedrag'', zei voorzitter Van Den Berghe. ,,Zowel tegenover de gemeenschap die grote inspanningen doet om een behoorlijk afvalophalingsbeleid te voeren, als tegenover de medeburgers die wel hun plichten nakomen. Dit verraadt een totaal gebrek aan milieuzorg en een totaal gebrek aan verantwoordelijkheidszin.''(Belga) Lees meer over dit sluikstortersproces in dit artikel en ook dit artikel van De Gentenaar van 17 november.

Een sluikstort(je) gezien? Geef een sein aan afvalintercommunale IVAGO. Ook zij helpen - uiteraard - het sluikstorten de wereld uit.

Geen opmerkingen: