maandag 31 oktober 2005

Open Stadion Gent

Spirit Gent lanceerde vandaag het voorstel voor Open Stadion Gent. De Gentse afdeling van spirit, de Vlaamse links-liberalen wil de sociale rol en het maatschappelijk draagvlak van KAA Gent vergroten en de wervende kracht van voetbal voor maatschappelijke doeleinden ten volle benutten.

Spirit Gent sluit zich dus volmondig aan bij de visie die staatssecretaris voor duurzame ontwikkeling en sociale economie Els Van Weert (spirit) aankondigde. Er bestaat een steeds grotere bereidheid bij onze bedrijven om op een maatschappelijk verantwoorde wijze te ondernemen. Het is haar overtuiging dat ook onze voetbalclubs gebaat zijn met het zich omvormen tot maatschappelijk verantwoorde ondernemingen die hun wervende kracht ook benutten voor maatschappelijke doeleinden.

Spirit Gent vraagt KAA Gent en Stad Gent bij de ontwikkeling van het Open Stadion-model in Vlaanderen een pioniersrol te vervullen. De stad en de club zijn immers de ideale partners om van Gent de eerste Open Stadion-stad in Vlaanderen te maken.

Tevens formuleren de Gentse links-liberalen 15 concrete voorstellen om Open Stadion Gent te realiseren.

Open Stadion Gent wordt een belangrijk punt van spirit Gent voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2006.
Het volledige dossier in dit pdf-document. Lees meer op www.spiritgent.be/openstadion

Geen opmerkingen: