zondag 27 mei 2007

Wie is Mohamed Achaibi?

Vanaf dinsdag 1 mei tot aan de federale verkiezingen van 10 juni stelt Actua-TV elke dag van de week 2 politici in spe voor. Het gaat om kandidaten die op een kieslijst staan en die nog nooit hebben gezeteld in Kamer of Senaat. Elke kandidaat gaat tijdens de voorstelling in op een vijftal thema's: waarom stapt u in de politieke rat race, wie zijn uw grote politieke voorbeelden, wat heeft uw partijkeuze bepaald, wat wil u nooit doen in de politiek en hebt u nagedacht over de impact die een politieke carrière heeft op uw persoonlijk leven?

Mohamed Achaibi is nieuw in de politiek. Hij is onze Oost-Vlaamse spirit-kandidaat op de 12de plaats van de sp.a-spirit senaatslijst. Deze week konden we in Gent kennismaken met 'Mohamed in de politiek' tijdens en na het debat "Terrorisme en Vlaanderen" in De Centrale-Turbinezaal. Wie die eerste kennismaking gemist heeft, krijgt nog een herkansingsmogelijkheid. Op 17 mei was het namelijk de beurt aan Mohamed om zich gedurende 7 minuten voor te stellen op Actua TV.

Elke kandidaat brengt ook een voorwerp mee naar de studio. Dat voorwerp symboliseert zijn of haar politieke ambities. Mohamed bracht een arbeidskaart A mee waarmee hij, eens afgestudeerd, zijn professionele carrière begon. Werk voor iedereen is voor Mohamed een topprioriteit. Maar laat ik hem nu maar zelf aan het woord. (Actua TV 17.05.2007)

Geen opmerkingen: