dinsdag 2 september 2008

De ecologische bandafdruk (Cambio-autodelen 10)

De nieuwe klasse 1 van Cambio... minder dan 100gr CO2-uitstoot per km!

Begin dit jaar ging Cambio-autodelen op zoek naar een geschikte opvolger voor de Ford Fiesta, het huidige klasse 1-model. Bij een bevraging eind 2007 bleken de Cambio-klanten veel belang te hechten aan de milieuvriendelijkheid van de Cambio-deelauto's. Lijkt mij bij het Cambio-publiek toch voor de hand te liggen. Het criterium 'milieu-impact' woog tijdens de recente selectieprocedure nog sterker door dan voorheen al het geval was.

Cambio koos voor de Volkswagen Polo Bluemotion (foto hierboven) met een dieselmotor met tijdens de productie ingebouwde roetpartikelfilter. Met een gemiddeld verbruik van slechts 3,8l/100km en een CO2-uitstoot van slechts 99gr/km is deze wagen een superzuinige auto mét een superlage CO2-uitstoot. Dit model behoort tot de milieuvriendelijkste wagens die op dit moment in deze klasse op de markt voorhanden zijn.

De Polo BlueMotion wordt alom geprezen voor zijn energie-zuinigheid en CO2-vriendelijkheid. Zelfs autoliefhebber en collega-blogger Cédric Verschooten, die serieus thuis is in die materie (Read his blog, zoek op "auto"), bevestigt "In die categorie ongeveer de beste /milieuvriendelijkste wagen op conventionele brandstof. Goeie keuze." Hij had me vroeger al eens gepolst naar de milieuvriendelijkheid van de Cambio-wagens zelf....en mag nu gerust zijn.

Verder rijdt de wagen heel comfortabel, is hij voorzien van de nodige veiligheidsvoorzieningen (ABS, frontale en zijdelingse airbags, ..) en valt hij qua formaat zeker te vergelijken met zijn voorganger, de Ford Fiesta.

Het Cambio-wagenpark wordt momenteel volop vernieuwd. Heel binnenkort zullen deze pas geleverde wagens (zie foto hierboven) in het Gentse straatbeeld verschijnen. Op termijn zal de Polo Bluemotion ook elders in Vlaanderen zijn intrede maken. Cambio wil hiermee samen met alle Cambio-gebruikers onze "ecologische bandafdruk" verder verkleinen.

www.cambio.be
De nieuwe klasse 1 ... minder dan 100gr CO2-uitstoot per km! (Cambio-persbericht 02.09.2008)
De "auto" in Cédric Blogt

Geen opmerkingen: