vrijdag 24 april 2009

Durft Universiteit Gent denken?

Woensdag jongstleden (22.04.2009) ging Het Grote Voorzittersdebat door in de Vooruit in een organisatie van professor Carl Devos en de Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen van UGent. Zeven partijvoorzitters mochten hun zeg doen. De Sociaal-Liberale Partij (SLP), 1 van de 8 partijen vertegenwoordigd in het Vlaams Parlement, was niet uitgenodigd. Professor Devos moest van SLP niet weten.


"Van een Vlaamse universiteit, gesubsidieerd door de Vlaamse Regering en gecontroleerd door het Vlaams Parlement, zou je toch een andere houding verwachten. " protesteerde SLP-lijsttrekker Guy Haaze. "Politieke tegenstrevers zijn niet verplicht om je uit te nodigen om de discussie aan te gaan over het (niet) gevoerde beleid. Is professor Devos een politieke tegenstrever? Als een instelling als de Universiteit Gent al voor de verkiezingen keuzes maakt over de al of niet uit te nodigen partijen, hoe kan de kiezer nog een eerlijke keuze worden geboden? Mogen we UGent nog eens herinneren aan haar eigen base-line 'Durf denken' ?!"

En zo stond de niet-uitgenodigde SLP en haar jongerenorganisatie "buiten voor de deur"....en deelde 300 brochures over het sociaal-liberalisme uit aan al die politiek geïnteresseerde studenten.

Het persoonlijke cordon sanitaire van professor Devos tegen SLP mocht niet baten. Want wat lezen we bij Belga? "Voorafgaand aan het debat organiseerden de pol&soc-studenten intern al verkiezingen. Bij hen zijn Open Vld en sp.a (elk goed voor 20,3 procent) het populairst en hoeft SLP (10,2 procent) de kiesdrempel helemaal niet te vrezen."

Gênant voor de professor-organisator werd het toen hij de cijfers van de stemintenties becommentarieerde en hij naast het SLP-paars en over de SLP-cijfers moest kijken. Maak het quasi live mee op onderstaande video-verslagen.

SLP en L² hebben Het Grote Voorzittersdebat gelaten voor wat het was. Déja-vu. En dat vond zelfs professor Devos.

Kopstukkendebat in de Vooruit (AVS-23.04.2009)
Groot verkiezingsdebat (Vooruit i.s.m. Ugent - 22.04.2009)

www.s-lp.be/gent
www.L2.be/gent

2 opmerkingen:

Peter Dedecker zei

Idd lang niet proper van Devos.

Erger vond ik nog dat hij het in het debat vooral over federale thema's had terwijl het over de Vlaamse verkiezingen had moeten gaan. Misschien wou hij de self-fullfilling prophecy dat de verkiezingen beter samenvallen doordat politici te weinig het verschil maken, laten uitkomen?

Frank Bombeke zei

Bedankt voor de innige deelneming ;-)

Het pleidooi van sp.a voor samenvallende verkiezingen is zielig.