zaterdag 23 oktober 2004

Chicago aan de Schelde & Leie

Gents burgemeester Frank Beke liet 4 (vier!) parkeerbonnen kwijtschelden "om humanitaire redenen". Een begrafenis die langer uitgelopen was dan voorzien, hulpagenten die de letter van de wet toepasten en verder parkeerbonnen uitschreven, burgers die daarover hun beklag deden, een burgervader die niet doof wil zijn voor de argumenten van de klagers en bijgevolg uitzoekt of hier niet menselijk moet opgetreden worden en wat dan wel de mogelijkheden zijn, een administratie die zijn werk en plicht doet. Zo lees ik het in de kranten. Dat is het verhaal van Chicago aan de Schelde & Leie.

Voor T.V. is dit nu hét "schandaal-dossier" waar het Gentse Blok al zo lang op zit te wachten. Een 'gunstige wind' speelde het Gentse Blok-provincieraadslid T.V. het dossier over de 4 parkeerbonnen in handen. Het kan soms tochten in Gent!. T.V.-man gooide het dossier op Internet en diende klacht in. Wordt dus vervolgd. Recht is recht. De wet is de wet. We wachten zoals alle Gentenaars het resultaat van het onderzoek af, maar zijn er nogal gerust in. Het zou in Gent niet de eerste keer zijn dat het Blok ongelijk krijgt. Hun klachten tegen twee Gentse scholen bijvoorbeeld werden recent ongegrond verklaard (zie mijn vorige blogs 'Vrije meningsuiting' en 'Een pannenkoekje van eigen deeg').

Moet er ondertussen iemand mijn bewonersparkeerkaart hebben? 'k Heb ze toch niet meer nodig, nu onze enige auto definitief naar de sloop is (wees gerust Annemie Gielsen!). Of zal ik de bewonerskaart toch maar terugsturen naar onze mobiele schepen Karin Temmerman of het immer bedrijvige Parkeerbedrijf? Doen, zeker?

Geen opmerkingen: