maandag 11 oktober 2004

De Krook (= het Gentse Forum)
Bij het Forum voor Muziek, Dans en Beeldcultuur, een visionair artistiek project dat toevertrouwd werd aan Gerard Mortier, hoort een zaal voor de eenentwintigste eeuw. Deze zaal moet een sociaal en cultureel kruispunt vormen, aanleunend bij de historische binnenstad van Gent, namelijk aan de Waalse Krook tegenover het Wilsonplein en de Kuiperskaai. Zo wordt het allemaal mooi geformuleerd in het project.

Dus moest er eerst een architectuurwedstrijd komen. Een internationaal samengestelde jury onder voorzitterschap van bOb Van Reeth, Vlaams Bouwmeester, koos het voorontwerp van Neutelings Riedijk Architecten als winnend ontwerp.

De maquettes, plannen en toelichting bij de 3 genomineerde voorontwerpen voor het Forum voor Muziek, Dans en Beeldcultuur zijn tot uiterlijk 17 oktober te bezichtigen in de Bank van de Arbeid, Volderstraat 1, 9000 Gent. Werkdagen 10 – 17 uur, Zaterdag en zondag 10-18 uur. Meer informatie : Forum voor Muziek, Dans en Beeldcultuur, Daan Bauwens, projectcoƶrdinator, Onderstraat 22, 9000 Gent, tel. 09 266 57 94, e-mail info@dekrook.be www.dekrook.be

Geen opmerkingen: