zondag 1 juni 2008

De fietsbrug van Nog Eventjes

Sinds deze week ligt ze er, de langverwachte tweede fietsers- en voetgangersbrug tussen het Keizerpark en de Neerscheldestraat, vroeger ook al de Brug van Ooit, Ergens en Bijna genaamd. Liggen wel, maar nog niet in gebruik genomen. De ingebruikname van de nieuwe brug is voorzien tegen het bouwverlof, zegt Waterwegen & Zeekanaal NV, afdeling Bovenschelde.

Tussen Keizerpark en Neerscheldestraat - Foto Veerle Vandecasteele

'Het stalen brugdek wordt in één geheel via de weg getransporteerd en met een zware kraan op de onderbouw geplaatst. Daaropvolgend wordt de verdere afwerking van de brug uitgevoerd, waarbij verwacht wordt dat deze werken tegen het bouwverlof zullen beëindigd zijn.' aldus W&Z (PersberichtW&Z 27.05.2008)

W&Z vervolgt lyrisch "De brug betekent een nieuwe troef voor de recreatieve en functionele wandelaar of fietser en vormt de laatste fase van het binnen de afdeling Bovenschelde opgemaakte herwaarderingsplan omtrent het Keizerpark. Hierbij wordt voor de recreatieve fietser de buitenoever van de Schelde met het centrum van de stad verbonden. Vooral het functioneel fiets- en wandelverkeer tussen Ledeberg en de binnenstad zal nuttig gebruik kunnen maken van deze aantrekkelijke en verkeersveilige oversteek. Bij het ontwerp is getracht om aan de brug een eigentijdse, tegelijk eenvoudige en elegante vormgeving te geven, passend in het omgevend kader. Deze realisatie zal ook esthetisch haar plaats vinden naast de andere recent door W&Z gerealiseerde bruggen te Gent......"

Twee Stropkes en de Brug van Nog Eventjes - Foto Veerle Vandecasteele

Van zodra de tweede fietsbrug echt in gebruik wordt genomen (voor het bouwverlof, hé mannekes), kan het Keizerpark verder afgewerkt worden. En dan is het feest. Maar nu nog wat geduld oefenen. Nog Eventjes!

Persbericht (W&Z 27.05.2008)
Fietsers- en voetgangersbrug Keizerpark Gent (W&Z 03.03.2008)

2 opmerkingen:

Amaury zei

Mag ik je blog quoten als update in het Be.-forum? Er loopt daar namelijk een topic over 'Ledeberg Leeft' en dit zou er wel in passen.

Het is op dit forum: Be. -forum

Frank Bombeke zei

Geen probleem. Ik woon over 't water aan de Sint-Lievenspoort, maar Ledeberg is mijn goede buur :-) . Ik leef mee met Ledeberg Leeft!