zondag 15 juni 2008

Het huis der verborgen muziekjes II

Op uitnodiging van onze minister van cultuur Bert Anciaux, mochten we zaterdagavond in het Brusselse Kaaitheater Het huis der verborgen muziekjes II betreden. Mooi muzikaal cadeau én een buitenkans want vorige voorstellingen hebben we telkens gemist. Gents stadscomponist Dick van der Harst laat in deze suite artiesten uit verschillende culturen samen musiceren en dansen op het podium.

De "verborgen muziekjes" combineren klassieke muziek met Keltische folk, Galicische zangeressen en Spaanse flamenco. Maar dat is eigenlijk veel te kort samengevat. Er zit oude muziek met Hildegard van Bingen bij, jazz, avant-garde, opera, volkswijsjes. Het Huis nodigt uit om de verborgen kamertjes van de Europese muziek (en verder) te verkennen. En dan is Brussel, de ontmoetingsplaats en hoofdstad van zovele gemeenschappen en Gemeenschappen, wel een ideale plek om het Huis uit te voeren, vond ook Bert Anciaux.

De tijd ontbreekt me om een heuse recensie te schrijven. Anderen hebben het mij op internet trouwens al schitterend voorgedaan. Ik kan alleen maar hun positieve commentaren delen en zeggen dat ook wij met volle teugen genoten hebben.
En dan is er nog die dubbel-DVD om na te genieten. Dus enkel maar dit sfeerproevertje, zolang het nog op YouTube staat. Warm aanbevolen!

Het huis der verborgen muziekjes (Gent Blogt - 7 februari 2008)
Het huis der verborgen muziekjes (LOD)
Het huis der verborgen muziekjes (Blog Bert Anciaux - 15.06.2008)

Speelden allemaal mee in het Huis
Dick van der Harst (Gents stadscomponist 2007-2008)
LOD
Amparo Cortes
Katelijne Van Laethem
Sofia Yero
Fabian Fiorini
Fréderic Malempré
Jean-Philippe Poncin
Kim Delcour
Ialma
Oxalys
Orion


Geen opmerkingen: