zaterdag 14 juni 2008

Fietstocht "In het spoor van De Vos"

Het is de Gordel rond Brussel niet en ook niet de Gentse Buitenband. Maar toch is de fietstocht "In het spoor van De Vos" een aanrader voor sportivo's die onbekend of weinig bekend Gent willen verkennen.

Op zondagnamiddag 22 juni 2008 organiseert Koen De Vos uit Oostakker in samenwerking met Gent Verkend "In het spoor van De Vos", een fietstocht naar keuze van 20 of 40 km in het noordoosten van Gent.

Op een sportieve manier doorkruisen we de streek ten noorden van Oostakker, langs de kanaalzone en de kanaaldorpen. Deze streek wordt gekenmerkt door de directe visuele confrontatie van de industriezone van de haven met het landbouwgebied. Grijs tegen Groen als het ware. Op korte afstand van elkaar komen we interessante plaatsen of zichten tegen zoals de idyllische randen van de Moervaart, de doodse leegstand van Ter Donk, de industriƫle gebouwen van de havenbedrijven of een kronkelende grindweg tussen de velden.

De fietstochten lopen langs rustige paden, oude kerkwegels en landbouwwegen. De deelnemers gebruiken best een fiets die dat aankan en pompen hun banden best goed op ter voorbereiding. Bijna alle wegen bevinden zich op Gents grondgebied.

Practica: Vrije start en inschrijvingen tussen 13u en 15u in het Ontmoetingscentrum, Pijphoekstraat 30 te Oostakker. Deelnameprijs 1 euro. De deelnemers ontvangen een wegenkaart en een wegbeschrijving. Keuze tussen 20 km of 40 km fietsen, zodanig dat een zo breed mogelijk publiek kan deelnemen. Van klein tot groot, geoefend fietser of niet. Er zijn wegaanduidingen langs het parcours dat ieder op eigen tempo kan afleggen. Nadien kan nog een drankje en hapje geconsumeerd worden in het Ontmoetingscentrum.

Inlichtingen en inschrijvingen:(liefst op voorhand) bij Koen De Vos, GSM 0473/50.62.63 koen.devos@spirit.be of Gent Verkend gentverkend@hotmail.com 0478/23.09.53.

Pomp de fietsbanden maar op!

Geen opmerkingen: