maandag 12 maart 2007

Idool 2007 voor Oost-Vlaamse koren

De vergelijking loopt om meer dan één reden mank. Maar er bestaat ook zoiets als Idool 2007 .... voor Oost-Vlaamse koren.

Gisteren, op een stralend zonnige zondagnamiddag, ging het pretornooi 2007 van het Provinciaal Koorzangtornooi door. Ons Gents wereldkoor Karibu deed voor de allereerste keer mee. De locatie was - of all places - de aanvankelijk niet verwarmde kapel van het Sint-Lievenscollege. In het begin ijskelderfris, nadien liep de temperatuur gelukkig op. Maar de akoestiek was OK. Er waren geen cameraploegen, behalve Jan met zijn digitale camera die ons optreden voor de eeuwigheid heeft vastgelegd.

We sprongen er als wereld- en solidariteitskoor met onze "liederenschat" én onze stijl wat tussenuit, tussen al die deftige amateurkoren, maar het was hem om het muzikale niveau te doen. En we werden tot onze grote tevredenheid geselecteerd. We mogen ons binnen twee jaar op het echt Provinciaal Koorzangtornooi presenteren in derde divisie. We ontvangen in die wachtperiode ook een 400 € aanmoedigingspremie per jaar. En we krijgen ook een verslag met de appreciatie en nuttige tips van de vakjury.

Dit is een opsteker voor Karibu dat in oktober 2006 een doorstart deed met een nieuwe dirigente Sterre De Raedt, een stuurgroep, wekelijkse repetities op maandagavond (behalve tijdens de schoolvakanties) van 19.30u tot 21.30u in het Vredeshuis, Sint-Margrietstraat. Met de aanmoediging van zondag kunnen we met blijvend enthousiasme en engagement een stap verder zetten én naar repertoire én naar muzikaliteit.

Ons eerstvolgende optreden mét nieuw repertoire is op dinsdag 17 juli om 18u op het Groot Podium bij Sint-Jacobs ter gelegenheid van One Day for Another World 2007 van Oxfam Solidariteit. Gratis. Komt zien en luisteren.

Meer info op de webstek van Karibu Contactinfo: KARIBU@europe.com , Pol Van den Plas, Drongenhof 26, 9000 Gent tel.: 09 225 99 60

Geen opmerkingen: