vrijdag 16 maart 2007

Sint-Niklaas gaat vreemd

Op 21 maart, Internationale Dag tegen het Racisme, gaat de stad Sint-Niklaas vreemd. Hun schepen van Burgerlijke Stand Wouter van Bellingen leidt dan een symbolische trouwpartij waarvoor momenteel al meer dan 400 koppels hebben ingeschreven. Caroline, met wie ik dit jaar al meer dan dertig jaar lief en leed deel, en ikzelf zijn daarbij. Wij willen samen met die honderden andere koppels wél door een zwarte (van huidskleur) schepen 'getrouwd' of 'opnieuw getrouwd' worden. We zijn dit jaar al 30 jaar officieel getrouwd voor Kerk en Staat, maar we zien een formele jubileumplechtigheid, een remake als het ware, voor de Instituties helemaal niet zitten. Deze happening is voor ons het gedroomde en geknipte alternatief. Dat we met Wouter en zijn echtgenote vroeger al eens op een actieve en leuke manier hebben kennis gemaakt, is een reden te meer om er in Sint-Niklaas bij te zijn.

De Sint-Niklazenaars en een aantal organisaties hebben voor 21 maart een waar feestprogramma in elkaar gebokst. Want wat is trouwen anders dan één groot feest?
Ook meedoen? Meer info en inschrijven via www.sintniklaasgaatvreemd.be !

(Foto CC Creative Commons Indymedia.be "Massatrouw tegen racisme wordt gigantisch feest")
Op de foto: Schepen Wouter van Bellingen (zwarte huidskleur, blauwe trui, kort haar, zonder pet, met bril, lachend) omringd door (een deel van) de initiatiefnemers (zwart en wit, met en zonder haar, man en vrouw, met en zonder pet, een beetje BV of niet, allemaal lachend).

Geen opmerkingen: