donderdag 20 december 2007

Autodelen heeft toekomst in Gent (Cambio-autodelen 6)

Op dit moment heeft het autodelenproject Cambio Gent meer dan 650 gebruikers die gebruik kunnen maken van 26 wagens, verspreid over 9 standplaatsen. Zie onderstaande kaart waar de recentste standplaats Dampoort nog moet ingekleurd worden.

De huidige standplaatsen zijn : Hendrika (tijdelijk verhuisd naar Astridlaan wegens de werken aan het Sint-Pietersstation),Visserij, Rabot, Muinkpark, Rozemarijn, Speurder, MIAT (tijdelijk verhuisd naar Joremaaie), Poel en sinds dinsdag 18.12.2007 ook Dampoort. De samenwerking met de stad verloopt daarbij optimaal (getuige de +/- vlekkeloze verhuizen van de laatste maanden, nl. Hendrika, MIAT en Poel.... zij het in dat geval slechts 30tal meter).

In 2008 hoopt Cambio naast het uitbreiden van het wagenpark (meer wagens en ook een eerste zevenzitter) ook verder richting rand te trekken. Na Ledeberg en Sint-Amandsberg in 2007 staan verder op de planning Gentbrugge, Brugsepoort, Mariakerke.

Het autodelenproject Autopia, ook actief in Gent, werkt op een andere manier. Zij ondersteunen mensen die hun eigen wagen wensen te delen met vrienden of kennissen.

Geen opmerkingen: