zaterdag 1 december 2007

Stad Gent steunt Wereldaidsdag 1 december

De Stad Gent steunt - nog steeds - de Wereldaidsdag 1 december. Op deze dag wil men solidair zijn met alle mensen die met hiv besmet zijn en het taboe rond aids doorbreken. Wereldwijd vinden tal van activiteiten plaats en ook de Stad Gent draagt haar steentje bij, onder meer door het rode HIV-lintje gratis te verspreiden.

"Het rode lintje is het internationale symbool van solidariteit met mensen met hiv en aids. Door op 1 december zo’n lintje op te spelden, doorbreek je het taboe en steek je mensen die besmet zijn met aids of hiv én hun familie een hart onder de riem." aldus de Stad.

In de nieuwe kledingsvoorschriften van Antwerpen, meesterlijk gehekeld door Tom Lanoye, is (of toch ondertussen was?) een HIV-speldje een verboden symbool voor categorie 3. "Personeel dat direct in contact staat met publiek, klanten of externe partners". Het wordt gerangschikt onder "Uiterlijke symbolen van levensbeschouwelijke, politieke, syndicale, sportieve, ....overtuiging."

Als de Gentse denkpolitie van VB-VLD-Cd&V/N-VA daar nu eens zijn gedachten over zou laten gaan?!

Oud-burgemeester Frank Beke (sp.a) en schepen Lieven Decaluwe (spirit) mét HIV-lintje

Programma Wereldaidsdag in Gent
+ vanavond van 19.30u tot 22u I Love you Thembi met Inge&Luk en Gents wereldkoor Karibu over een HIV/AIDS-preventieproject in Zuid-Afrika in Vredeshuis, Sint-Margrietstraat 9, 9000 Gent (mét HIV-lintjes)

Geen opmerkingen: