woensdag 24 mei 2006

Het verdriet is van A

Wie A zegt van Antwerpen, moet B van België zeggen. Het verdriet van België. Met zijn marsen (op Brussel en Antwerpen), stil en wit.

Op vrijdag 26 mei vindt er onder de twee (!) motto's 'Het verdriet is van A' en 'Stop racisme, diversiteit is realiteit' - een keuze in onderling overleg met de families en gemeenschappen - een stille optocht plaats in de stad Antwerpen als steunbetuiging aan de families van Mohamed Bouazza (ik heb geen foto beschikbaar) en de slachtoffers van de brutale en racistische aanslag van donderdag 11 mei 2006: Luna Drowart, Oulemata Niangadou en Songül Koç (van links naar rechts op bovenstaande foto).

Tegelijkertijd is de optocht een sereen protest tegen alle vormen van geweld in de maatschappij en een pleidooi voor een verdraagzame stad. Meer info op de 26-mei-webstek. Vertrek om 14u aan de Brouwersvliet, einde op de Bolivarplaats in Antwerpen.

1 opmerking:

De Gentse Zwijger zei

Los van het verdriet van A, maar je moet ergens reageren: ik zie dat er een nieuwe layout van je blog is. Proficiat! Stilstaan is immers achteruitgaan!