dinsdag 9 mei 2006

Met belgerinkel naar de winkel (Cambio-autodelen 3)

We durven onze Cambio wel gebruiken voor de “grote” boodschappen naar de warenhuizen. Maar dat is dan mooi gepland met een boodschappenlijst van enig volume en een reservatie op een welbepaalde dag en uur en voor een welbepaalde duur. En dat gebeurt dan maximum 1 keer per maand, nu zelfs slechts eens om de twee maanden.

Impulsief de klaarstaande wagen voor de deur nemen om vlug eens naar de Delhaize en Colruyt te crossen, zit er met Cambio niet meer in. Een Cambio-deelauto moet je reserveren, je moet naar de dichtsbijzijnde standplaats fietsen (Visserij, een 1,2 km) of stappen (Muinkpark, zo'n 500 m) en dat is sowieso een drempel. Niet onoverkomelijk, maar toch een drempel(tje).

Voor de kleine en middelgrote boodschappen gebruiken we de voetmachine, maar toch overwegend onze fietsen. En die staan altijd klaar. Geen paard(enkracht) in de gang, maar wel 4 trapkracht-fietsen voor ons gezin. Met de mogelijkheid voor de papa- en de mamafiets om er een ezeltje (onze fietsboodschappenkar Donkey van het Deense (!) merk Winther) aan te hangen.

In deze Week van de Zachte Weggebruiker loopt voor de vijfde maal de actie Met Belgerinkel naar de Winkel. Een duwtje in de rug voor wie het nog moet leren om per fiets te winkelen, een schouderklopje voor de overtuigden. Maandag ben ik naar de Stadswinkel geweest om mijn winkelspaarkaart. Af te stempelen bij de deelnemende handelaars. Met een volle spaarkaart zijn “er mooie prijzen te winnen”.

Allez, ’t is weer - om het met Walter De Buck te zingen - “zegelkes bewaren”.

Geen opmerkingen: