dinsdag 5 juni 2007

Autodelen ook in Ledeberg (Cambio-autodelen 4)

Cambio Gent telt nu 500 autodelers, waaronder ondergetekende. We delen 20 auto's die we op 7 standplaatsen kunnen oppikken...en terugbrengen. Cambio autodelen is in Gent een initiatief van De Lijn, Taxistop en VTB-VAB met steun van de Stad Gent en de Vlaamse overheid

Vandaag hebben we met de mensen van Cambio en De Lijn, mobiliteitsschepen Karin Temmerman standplaats nr. 7 met 2 wagens (Ford Fiesta's) ingehuldigd aan de interieurzaak Speurder, Hundelgemsesteenweg in Ledeberg. Binnenkort volgt nog deze zomer een extra-standplaats in Gent-Centrum met 2 wagens aan de Poel.

Daarmee start Cambio een volgende uitbreidingsronde, waarbij vooral in de rand van Gent nieuwe standplaatsen gecreƫerd zullen worden. Zo staan na Ledeberg ook St. Amandsberg, Gentbrugge, Brugse Poort, Mariakerke, ... nog op de (uitbreidings)lijst.

Onze immer mobiele schepen Karin Temmerman had nog meer goed nieuws voor de Cambio-autodelers. De Cambio-wagens in Gent beschikken vanaf 1 oktober 2007 over een parkeerkaart waarmee we overal in Gent gratis kunnen parkeren, zelfs buiten onze eigen bewonerszone. Hiermee lost het stadsbestuur haar belofte uit het bestuursakkoord 2007-2012 (p.7, punt 3.13) in om een oplossing uit te werken voor het parkeerprobleem voor autodelers en zorgverstrekkers. Door een wijziging in de wetgeving kan dat nu. En Gent volgt het goede voorbeeld van Leuven en Hasselt.

Een serieuze cadeau dus voor de Cambio's.... en met een mooie strik errond. Ook (auto)delen in dit cadeau? Contacteer dan www.cambio.be

Geen opmerkingen: