vrijdag 1 juni 2007

Geen hoofddoekenverbod in Gent

Hoofddoekenverbod voor spirit uit den boze (spiritbericht van 31.05.2007)

"De Gentse spiritmandatarissen, schepen Lieven Decaluwe en de gemeenteraadsleden Annelies Storms en Ilknur Cengiz, stemden gisteren 30.05.2007 in de gemeenteraad tegen de motie van Vlaams Belang (VB) die de hoofddoek wil verbieden voor alle stadspersoneel.

Voor de Gentse spiritmandatarissen, is het volkomen duidelijk. Spirit was, is en blijft gekant tegen een hoofddoekenverbod. Voor spirit zijn er 1001 zaken die belangrijker zijn.

Spirit wil dat het Gentse stadsbestuur zich bezighoudt met de échte problemen van de mensen zoals armoede, huisvesting, gelijke kansen, werk, samenleven in de wijken … Spirit vindt het bovendien ongehoord dat de oppositiepartij VB de Gentse politieke agenda met schijnproblemen dicteert.

‘Het vertrouwen dat ik stel in de openbare dienst staat of valt niet met het uiterlijk van de persoon die achter het loket zit.’, aldus fractieleider Annelies Storms, ‘De integriteit van een ambtenaar moet voor ons gewaarborgd zijn op het niveau van de uitvoering van zijn of haar functie, niet op niveau van hun uiterlijke kenmerken.’

‘Voor spirit gaat neutraliteit hand in hand met pluralisme en diversiteit. De stadsambtenaren van een open en verdraagzame stad als de onze zouden een weerspiegeling moeten zijn van onze multiculturele en diverse samenleving’, vult gemeenteraadslid Ilknur Cengiz aan."

1 opmerking:

Alain De Bruyne zei

Dat hoofddoek gedoe in België. Het hangt me echt de keel uit. Dat krijf je natuurlijk als een federale of regio beleid zijn verantwoordelijkheden niet neemt. Nu kan elke stad zijn hoofddoeken debat voeren en daarna, sluier, en dan ...