zondag 25 mei 2008

700 Cambio-autodelers in Gent (Cambio-autodelen 8)

Cambio telt nu 700 auto-delers in Gent. Als één van de eerste Cambio-autodelers mocht ik vrijdag na de wekelijkse persconferentie van de Stad met nr. 700 op de foto. Samen met onze immer mobiele schepen Karin Temmerman namen we symbolisch de nieuwste Cambio-aanwinst, een monovolume voor 7 personen, in gebruik.

Tiende Cambio-standplaats - Gentbruggeplein (Gentbrugge)

Cambio-autodelen doet (het) goed in Gent

Begin mei 2008 werd een nieuwe standplaats geopend op het Gentbruggeplein.... in Gentbrugge natuurlijk. Binnenkort komt er ook een extra wagen aan de Visserij en aan het Sint-Pietersstation werd met de plaatsing van een monovolume ook het keuzeaanbod in wagentypes in Gent verder uitgebreid. In totaal staan nu 28 wagens verspreid op 10 standplaatsen over onze stad en haar deelgemeenten klaar voor gebruik door de 5000 Cambio-autodelers (waarvan 700 Gentenaars).

De Stad Gent ondersteunt deze dienst door het ter beschikking stellen en inrichten van de benodigde standplaatsen. Het initiatief komt immers tegemoet aan de grote parkeerdruk in de stad. Eén cambio-wagen vervangt minstens zes tot acht particuliere wagens in de buurt en draagt zo haar steentje bij tot een verminderde milieubelasting.

En in de strijd tegen het fijn stof helpen alle lokale beetjes, zo hielden schepenen Temmerman (mobiliteit) en Balthazar (gezondheid, milieu) ons op de persconferentie van 23.05.2008 voor. Mooi meegenomen dus.

www.cambio.be
Cambio Gent verwelkomt 700ste gebruiker en breidt wagenpark uit (Stad Gent, 23.05.2008)

Geen opmerkingen: