zondag 11 mei 2008

Heel Gent achter de Buffalo's

Op zondag 18 mei 2008 speelt voetbalclub KAA Gent de finale van de Beker van België tegen RSC Anderlecht in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion in Brussel. Het is intussen 24 jaar geleden dat KAA Gent een dergelijk sportief hoogtepunt beleefde.

20.000 Gentsupporters trekken met meer dan 200 bussen naar Brussel. De tickets waren in een mum van tijd uitverkocht.

Dankzij de gezamenlijke inspanning van KAA Gent en de Stad Gent kunnen de thuisblijvers de match vanaf 16u rechtstreeks volgen op een groot scherm op het Sint-Pietersplein. En nadien wordt op datzelfde nu blauw-wit verlichte evenementenplein tot 24u een bekerfeest gehouden, liefst met KAA Gent als winnaar natuurlijk. Met een dochter die zelf voetbalt en Buffalo-supporter is, staat dit evenement in mijn agenda!

Het stadhuis vlagt met vijf blauw-witte vlaggen van KAA Gent. De gratis bekeraffiche "Heel Gent achter de Buffalo's" is bijzonder gegeerd bij de supporters en kan verkregen worden in de Stadswinkel (Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent. De affiche is ook te downloaden via 'Aanverwante info' en de website van KAA Gent. De stad warmt zich op voor blauw en wit, zoveel is duidelijk. En dat met zo'n weer!

Bekerfinale op groot scherm op Sint-Pietersplein (Persbericht KAA Gent)
Heel Gent achter de Buffalo's (Persbericht Stad Gent)
Op 18 mei kleurt Gent blauw en wit (Persbericht Stad Gent)

KAA Gent (Dé voetbalclub)
Voetbal in de stad (Hét Gentse Open Stadion-project)
Stad Gent (Héél de Stad achter de Buffalo's)

1 opmerking:

Peter "Voetbal in de stad" zei

Nogmaals bedankt!