donderdag 25 december 2008

Music for Life - Vooruit mét de spandoek!

De spandoek 'Zijn vluchtelingen welkom in België?' van de Gentse vluchtelingenorganisaties heeft politiek asiel gekregen in het Kunstencentrum Vooruit (zie foto). Eerder waren er 'integratieproblemen' van dit politieke spandoek in het hippe maar o zo politiek-neutrale StuBru-decor(um) van de Music for Life-actie. Weg spandoek. Zie een eerdere post 'Zijn vluchtelingen ook welkom in België?" op mijn blog (22.12.2008)

De beruchte spandoek mocht daarna de gevel van de Vooruit sieren, maar in datzelfde Rode Huis (dixit StuBru!) genoten ook Het Rode (vandaar, aldus StuBru!) Kruis Vlaanderen en Studio Brussel Gentse gastvrijheid voor het slotevenement van de Music for Life-actie.

Actiespandoek krijgt asiel in de Vooruit (Indymedia Oost-Vlaanderen, 24.12.2008)

En zo kwam alles min of meer goed. Music for Life 2008 bracht € 3.503.246 op, € 200.000 meer dan vorig jaar. Er was aandacht voor de Moeders op de vlucht voor oorlog en geweld, in Afrika en elders in de wereld, het eigenlijke opzet van de Glazen Huis-gekte. En de verenigde vluchtelingenorganisaties hebben nog maar eens de alarmklok geluid over de situatie van de Mensen zonder Papieren.

Alles goed? Die reeds lang beloofde omzendbrief van asiel- en migratieminister Annemie Turtelboom (Open? VLD) met duidelijke criteria voor de regularisatie van de Mensen zonder Papieren, die omzendbrief is er nog steeds niet.

Hallo, ontslagnemende federale regering van CD&V + VLD + MR-FDF + PS + cdH ?! Kunnen jullie dat niet meer regelen binnen de (af)lopende zaken? Het stond toch in het regeerakkoord! Vijf minuten politieke moed!

StuBru tolereert geen actiespandoek voor vluchtelingen aan Glazen Huis
(Indymedia Oost-Vlaanderen, 23.12.2008)
Music for Life : "Gent is gastvrij" (De Standaard online, 24.12.2008)
Zijn vluchtelingen ook welkom in België? (Franks Blog, 22.12.2008)

Geen opmerkingen: