maandag 1 december 2008

Wereld Aids Dag 2008, het rood lintje en de hoofddoek

Op 1 december is het Wereld Aids Dag. Door het rode lintje, symbool van de strijd tegen HIV en AIDS, op 1 december op te spelden, toon je je solidariteit.

Dat willen ze in Antwerpen, net zoals in Gent, ook wel officieel tonen in 't Stad en op 't Schoon Verdiep. Maar hiervoor moeten ze een uitzondering maken op het eigen reglement. Wat is het probleem? De verlichte geesten van de metropool hadden het rood HIV-lintje ook ondergebracht bij de verboden uiterlijke kentekenen.....terwijl men eigenlijk alleen maar de hoofddoek viseerde. Oeps, een beetje te ver gegaan.

Met een collegebesluit 12312 (03.10.2008) maakten ze dus voor Wereld Aids Dag een uitzondering op de dienstnota D2007046, de beruchte dresscode, die het dragen van religieuze kentekens, symbolen van sportclubs, vakbonden, politieke partijen enz .... én het HIV-lintje verbiedt voor stadspersoneel in loketfuncties.

Hypocriet, zegt de actiegroep BOEH (Baas Over Eigen Hoofd) en ze deden hun hoofddoek al of niet om en speldden het rood lintje op.

AIDS (Wikipedia)
Stad Antwerpen overtreedt eigen dresscode. BOEH reageert / Indymedia 24.11.2008)
Baas over Eigen Hoofd (BOEH) - www.baasovereigenhoofd.be

2 opmerkingen:

Els zei

Kafka zal altijd - ook als men het echt niét wilt - zijn boze hoofddoekloze hoofd blijven opsteken!
Leuk artikel!

Frank Bombeke zei

En er zijn in A ook al problemen met de uiterlijke kentekenen van Sinterklaas, pardon Klaas!