woensdag 4 maart 2009

Daar gaat mijn jobkorting

Aan wat we die jobkorting allemaal konden besteden? Etentjes, city-trips, een GPS, aandelen (hm). Het Nieuwsblad/DeGentenaar rekende al die luxe voor ons uit, terwijl in de praktijk de grote groep Vlamingen dat bedrag zal opzij zetten. Op het randje allemaal, dat fantaseren over de verwennerijen met die jobkorting. Het maakt er de (hard)werkende Vlaming niet veel sympathieker op voor de andere Vlamingen zonder werk.

Groen! schonk de jobkorting in een electorale pré-campagne weg aan het goede doel. Alla, alleen de lijsttrekkers deden hun korting zogezegd van de hand. Ik vond die advertenties écht niet goed. Zielig voor de lijsttrekkers van Groen! om zo te moeten poseren met die cheque van 250 euro. Sorry, beste Bart en Mieke en Bart!

Ik had de Win forLife-golf in de media liever wat minder in de platte consumptie en meer in de duurzame richting gezien. En het verwondert mij dat Groen! dat spoor niet bewandelde. Om in de groene lijn te blijven, kan je met die 250 euro jobkorting bijvoorbeeld een aandeel kopen in de coöperatieve Ecopower. Daarmee investeer je in 100% duurzame energie én steun je de groene economie.

De stap naar Ecopower hadden we thuis al gezet waardoor we nu 100 % schone energie hebben. Foert Electrabel, foert Nucleair Forum. Het was dus uitkijken naar iets anders om onze jobkorting aan kwijt te spelen. Onze aannemer bracht redding. Hij stak vorige week nog twee ramen met super-isolerend glas en kwam afspreken voor onze dakisolatie deze zomer. En daar ging onze jobkorting! Maar wel besteed. Niet aan luxe, maar aan energiebesparing (I love my Kyoto) en "den bouw".

Het orderboekje van onze aannemer staat vol. En oh ja, hij zoekt nog een timmerman/vrouw. Jobs for the boys and girls!

www.ecopower.be

Geen opmerkingen: