dinsdag 10 maart 2009

Red het geld! - Debat 12.03.2009 - Vooruit

Onze banken worden stilaan pijnbanken. Jarenlang maakten ze miljardenwinsten. Nu hebben ze evenveel belastingsgeld nodig om overeind te blijven. De overheid is niet langer de boeman van de haute finance. Ze werd haar redder.

Maar gaat er meer dan 20 miljard naar de Belgische banken om alles bij het oude te laten? Of is het nú het moment voor verandering? Kunnen de banken een rol spelen in de transitie naar een ecologische en solidaire economie? Netwerk Vlaanderen daagt politici en het middenveld uit om een ambitieuze en gedurfde visie op de bankwereld te formuleren. Want de banken zijn té belangrijk om aan bankiers over te laten.

Aanwezige politici zijn Dirk Van der Maelen (sp.a), Hendrik Bogaert (CD&V), Rob Vandevelde (LDD) en Jef Tavernier (Groen!).

Stefaan Decock (vakbond LBC-NVK voor financiële sector), Olivier Marquet (Triodos Bank), Mark Lambrechts (bestuurder forum Ethibel) en Michel Vermaerke (Febelfin) geven kritische kanttekeningen. Moderator is journaliste Ann Peuteman (Knack).

Donderdag 12/3 – 20:00 – Balzaal Vooruit Gent - gratis toegang

Red het geld! is een organisatie van Netwerk Vlaanderen i.s.m.Vooruit. Deze avond kadert in het festival ‘The Game is Up! – How to save the world in 10 days’, 04/03 - 14/03, Vooruit Gent
www.netwerkvlaanderen.be - www.vooruit.be

Debat : Red het geld! (Persbericht Netwerk Vlaanderen 30.01.2009)

Geen opmerkingen: