vrijdag 27 maart 2009

Sociaal-Liberale Partij steunt Mars op Brussel voor Mensen zonder Papieren

De Sociaal-Liberale Partij (SLP) steunt de Mars op Brussel voor Mensen zonder Papieren. Deze solidariteitsmars van de vereniging Laat Onze Vrienden Blijven is gestart in West-Vlaanderen en stapt elk weekeinde verder richting Brussel.

De deelnemers, mensen mét en zonder papieren, stappen voor:
- een menselijk asielbeleid,
- vrijlating van alle kinderen zonder papieren
- en een maximale regularisatie op basis van het regeerakkoord.

De vijfde etappe van de Mars op Brussel start nu zondag 29 maart om 10u aan het stadhuis van Kaprijke, pauzeert ’s middags in het dorpscentrum van Boekhoute en eindigt tussen 17u en 18u aan het gemeentehuis van Zelzate.

Kerste Van Grembergen, OCMW-raadslid van Evergem:”De aanslepende onzekerheid drijft mensen tot wanhoop”.

Guy Haaze, Oost-Vlaamse lijsttrekker van de Sociaal-Liberale Partij: “ De federale regeringspartijen moeten stoppen met hun eindeloos gekibbel. Alleen een algemene regularisatie is voor de SLP, om humanitaire redenen, aanvaardbaar. De SLP verwacht de vertaling hiervan in de omzendbrief van Minister Turtelboom. Voor de Sociaal-Liberale Partij is trouwens, door een gedegen opleiding van de kinderen van asielzoekers, een compromis mogelijk tussen economische migratie en regularisatie”.

SLP-persbericht 27.03.2009

www.laatonzevriendenblijven.be

www.s-lp.be
www.s-lp.be/gent

2 opmerkingen:

Anoniem zei

steunt de SLP eigenlijk ook de Vlaamse mars op Brussel?


www.marsopbrussel.org

Frank Bombeke zei

Ik denk het niet Anonymus. Ik draai het om. Zal het KVHV meestappen in de Mars op Brussel voor de Mensen zonder Papieren?

Maar je wil eigenlijk weten hoe "Vlaams" SLP is. Ik kan je gerust stellen. SLP'ers zijn confederalisten. SLP bekijkt de staats(her)vorming vanuit een wat andere invalshoek. Inderdaad niet zo traditioneel, maar misschien wel meer voor de 21ste eeuw én toekomstgericht. De SLP- standpunten terzake vind je onder meer hier

http://www.gemeenschapisleuk.be/