vrijdag 6 maart 2009

Gent geflikt

En wat staat er op de webstek van Eén?

"...In het tiende en laatste seizoen gaan de Gentse Flikken verder op hun vertrouwde elan. We volgen ons flikkenteam in 5 dubbelafleveringen waarin ze zowel professioneel als persoonlijk op de proef worden gesteld..."

"...zowel professioneel als persoonlijk op de proef gesteld." Zeg wel! Jammer voor de acteurs en de filmploeg, maar misschien is het in de huidige omstandigheden - de affaire van de in opspraak gekomen politiekorpschef - maar best dat dit het laatste seizoen van de Gentse Flikken is.

Minister van Binnenlandse Zaken Guido de Padt spreekt wel over de onvermijdelijke rotte appels waartegen wordt opgetreden en dat je niet mag veralgemenen. Maar de Gentse fruitmand is hier toch goed verbrod. Het vertrouwen in de Gentse politie én politiek is door deze affaire zoek. Het imago van onze Gentse politie én politiek én onze stad is flink geschaad. Om koleirig van te worden. Hoe maak je dat weer goed? Er nog wat city-marketing tegenaan gooien?

1 opmerking:

De Gentse Zwijger zei

Je zou je kunnen afvragen hoe ze die man ooit benoemd hebben tot korpschef. Hij had naar het schijnt al een behoorlijke reputatie. Het is het failliet van de selectieprocedure.