vrijdag 13 maart 2009

Guy Haaze, ex-topman ACLVB, lijsttrekker SLP in Oost-Vlaanderen

Guy Haaze, de voormalige topman van de liberale vakbond ACLVB (55 jaar) is de SLP - lijsttrekker in Oost-Vlaanderen voor de Vlaamse verkiezingen. "Eindelijk een partij die voluit de kaart trekt van het sociaal liberalisme en in staat is een belangrijke leemte in het Vlaamse politieke landschap op te vullen".

De keuze van Gentenaar Guy Haaze voor de Sociaal-Liberale Partij (SLP) mag geen verrassing heten. Gedurende 30 jaar was hij één van de sterke stemmen van het sociaal liberalisme in Vlaanderen.
"Het programma van de SLP, als échte sociaal liberale partij, zal ongetwijfeld heel wat kiezers overtuigen. Al vele jaren voel ik immers de behoefte op het terrein, aan een sociaal liberaal alternatief als antwoord op de rechts liberale theorieën van deregulering en liberalisering, gebaseerd op een onbeperkt geloof in de vrije markt. Een vooruitstrevend, progressief programma dat mensen zelf keuzes laat maken en rekening houdt met de Vlaamse eigenheid , is ons antwoord op de huidige crisis. Een crisis, die door een ongebreidelde globaliseringsdrang en de daaruit voortvloeiende economische machtsconcentratie, is veroorzaakt"
.

Mie Van den Kerchove, woordvoerster van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM), staat in Oost-Vlaanderen op de tweede plaats. "Ik ben 14 jaar gemeenteraadslid in Aalter en zie dat het echt anders moet. De ruk naar rechts in Vlaanderen gekoppeld aan het slecht bestuur overtuigen mij dat SLP het enige echte alternatief is voor wie verandering wil."

Guy Haaze, ex-topman ACLVB, lijsttrekker SLP in Oost-Vlaanderen (SLP-persbericht 13.03.2009)
Guy Haaze, lijsttrekker SLP in Oost-Vlaanderen (AVS-nieuws 13.03.2009)

www.s-lp.be
www.s-lp.be/gent

Geen opmerkingen: